Skip to content

Werk-privé balans bij afvallen

Wat heeft WERK-PRIVE BALANS met de succeskans bij afvallen te maken? Heb jij wel eens geprobeerd gewicht te verliezen maar lukte dit niet? Natuurlijk, een fatsoenlijk sport – en voedingsplan zijn zeker belangrijk, maar de focus wordt al gauw minder wanneer jij teveel andere dingen aan je hoofd hebt. Wat kun je hier zelf aan doen om te zorgen dat je genoeg energie ervaart om je doel WEL te halen?

  • Start met een proces van gedragsverandering wanneer je de tijd hebt / neemt om nieuwe gewoontes aan te leren. Het kost gemiddeld 20 tot 30 keer om een handeling te automatiseren. Plan daarom je rooster niet te vol en neem tijd om te reflecteren over wat goed gaat en wat je anders kunt doen. Houd de controle!
  • Richt je omgeving zo in dat je constant wordt herinnerd aan het voor jou zo belangrijke doel. Dat wil zeggen; thuisfront en werkplek. Vertel je collega’s wat je van plan bent en stel jezelf een resultaatdoel en een procesdoel. Het resultaat moet het welbekende smart-keurmerk kunnen verdragen en het procesdoel beschrijft welke tools jij gaat inzetten om dat resultaat te behalen.
  • Verder heb ik tijdens mijn werkzame uurtjes als Personal Trainer gemerkt dat men zichzelf in een dergelijk traject nogal eens “straft” door geen activiteiten buitenshuis te plannen. Dat werkt contraproductief. Maak duidelijke afspraken met jezelf over hoe je het gaat aanpakken en je hoeft niet te vrezen voor etentjes die uit de hand lopen. Want: hoe blijer je met jezelf bent, hoe groter de kans op succes!

Heb jij ideeën, die je met mij wilt bespreken? Laat het me weten!

Back To Top