Skip to content

Hoe word jij sterker dan ooit?

gedragsverandering voor een betere gezondheid

Je sterker dan ooit voelen, hoe krijg je dat voor elkaar? Bewegen natuurlijk! Maar ook voldoende rust pakken en gezond eten, met af en toe een uitzondering. Keuzes durven en willen maken waar jij echt wat aan hebt. Hiermee haal je meer uit het leven. Je komt met genoeg energie de dag door, voelt je na werk niet uitgeblust. Je voelt je fris in je hoofd en door je opgebouwde veerkracht kan je prima tegen een stootje. Doordat je gericht je spieren traint heb je een sterker lichaam, zodat je niet snel gehinderd wordt door fysieke klachten. En je bereikt een realistisch en gezond gewicht dat bij jouw lichaamstype past.

Klinkt fantastisch, toch?

Helaas is het niet zo eenvoudig als het lijkt.

Gedragsverandering leidt tot succes

“Kennis over voeding en beweging is niet genoeg om gedrag te veranderen”

Er zijn talloze zelfhulpboeken geschreven over gezondheid, afvallen en balans brengen in je leven. Een belangrijke reden waarom het lezen hierover voor de meeste mensen niet genoeg is om hun gezondheidsdoelen te bereiken is simpel. Het erkennen van een probleem is een essentiële eerste stap naar verbetering, maar dekt de lading niet om tot een werkelijke verandering te komen. Erkenning zegt niets over gedragsverandering.

Sterker dan ooit houdt zich niet uitgebreid bezig met exacte hoeveelheden vezels or calorieën per dag, koolhydraatarme dagen en #fitgirls & fitboys trainingsprogramma’s. Eiwitshakes met specifieke aminozuren, ellenlange recepten of ingewikkelde diëten? Wij willen je juist helpen wat meer over jezelf te weten te komen, en zijn vooral geïnteresseerd in je gedrag en hoe dat je gezondheid beïnvloedt.

Kijken we naar voeding, dan beperken we ons tot de kern, zoals aangeleerde eetpatronen die de balans verstoren bijvoorbeeld, en essentieel voor succes zijn. De minder relevante zaken negeren we. We gaan er namelijk van uit dat jij niet de ambitie hebt om als een topsporter te leven. Waarschijnlijk heb je een druk sociaal leven en een veeleisende baan naast je voorgenomen doel op het gebied van gezondheid. Het streven is om een beperkt aantal, maar wel essentiële factoren zaken in te zetten waarmee jij je doel behaalt. Het is een illusie te denken dat je alles perfect moet doen om op een gezond gewicht te komen. Wel is het nodig om enkele gedragingen te doorbreken en door middel van positieve feedback nieuwe, gezonde gedragingen te automatiseren. Daar helpen we je mee.

Persoonlijk leiderschap & verantwoordelijkheid

Vanuit onze achtergrond en ervaringen als psycholoog en personal trainer hebben wij gemerkt dat persoonlijk leiderschap bepalend is voor het behalen van je gezondheidsdoelen. Persoonlijk leiderschap heeft als definitie ”de vaardigheid om jezelf te leiden”. Zonder deze vaardigheid wordt je geleid door anderen en draag je uiteindelijk bij aan het behalen van hun doelen, en niet aan die van jou. Verantwoordelijkheid nemen betekent dat je in staat bent om je doelen te realiseren door optimaal gebruik te maken van eigen kwaliteiten en talenten. Je weet wat je persoonlijke stijl is en wat jouw drijfveren zijn, maar je bent je ook bewust van je zwakke kanten en mogelijke valkuilen. Hierdoor ben je in staat op een bewuste manier keuzes te maken, zowel zakelijk als privé.

Bij Sterker dan ooit leer je hoe persoonlijk leiderschap in de praktijk werkt en hoe je dit inzet om je gezondheidsdoel te bereiken.

Back To Top