Skip to content

Veelgestelde vragen

Ben je aan het nadenken over beginnen met personal training maar heb je nog vragen? Wellicht staat jouw antwoord hieronder! Is dat niet het geval? Neem dan contact met ons op!

Of zet direct de eerste stap en vraag een vrijblijvend intakegesprek aan.

Personal Training

Waarom persoonlijke training?

Personal training onderscheidt zich van zelfstandig trainen met een aantal aspecten. Wat komt er bij personal training aan bod?

  • Aanspannen juiste spieren bij de oefening
  • Stapsgewijs als onderdeel van een plan
  • Oplossen van langdurige beweegklachten
  • Een plan met tussentijdse, haalbare doelen
  • Delen van progressie met je trainer
  • Tips en tricks omtrent voeding en leefstijl
  • Ontwikkelen van lichaamsintelligentie

Is de persoonlijke training echt 1 op 1?

Personal training betekent echt persoonlijk, dus een uur lang 1 op 1 aan de slag met jouw doelstellingen. Wij verzorgen geen duo-trainingen omdat de kracht van personal training juist zit in de persoonlijke aandacht.

Waar worden de trainingen gegeven?

Sterker dan ooit is gehuisvest aan de Rooseveltstraat 43P in Leiden, in het pand van Luckygym. Naast een breed scala aan attributen en oefenmogelijkheden dat wij voorhanden hebben, is de persoonlijke en ontspannen sfeer een veel genoemd punt door onze klanten. Hier loopt eigenlijk van alles rond. Senioren met een buik(je), atleten die voor een wedstrijd trainen, zwangere vrouwen, fysiotherapeuten, psychologen en boksende kinderen. Voel je vrij om eens een kijkje te komen nemen bij ons! Goed om te weten dat wij ook buiten trainingen verzorgen.

Is persoonlijke training niet te moeilijk voor mij?

Het is juist het tegenovergestelde, een training op maat! Wij kijken naar hoe jij beweegt en kiezen dan de best passende oefening. Of je nu 20 bent of 75, dat maakt helemaal niets uit. Stap voor stap steeds iets uitdagender, op weg naar het behalen van jouw doelstelling.

Wat is de meerwaarde van een persoonlijke trainer?

De meerwaarde van een personal trainer is veelomvattend en hangt af van het type doelstelling. Iemand die wil afvallen heeft onder andere baat bij motivationele coaching en sturing bij het kiezen van de juiste oefeningen afhankelijk van hoe hij of zij beweegt. Heb je medische klachten dan maken we een beweeganalyse, starten we met het versterken van de zwakke spieren en gaan we daarna aan de slag met functionele oefeningen. Daarnaast helpen wij ook bij het weer in beweging komen na een burn-out. Hier is het van groot belang dat er op een verantwoorde wijze wordt opgebouwd. Bekijk de succesverhalen van Els, Marcel en Andrea om een idee te krijgen van de mogelijkheden.

Coachgesprekken

Wat kan ik verwachten van de coachgesprekken?

Wij geloven erin dat er 4 pijlers zijn die jouw gezondheid beïnvloeden. Dat zijn beweging, voeding, ontspanning en slaap. Deze pijlers beïnvloeden je fysieke gezondheid en hebben vanzelfsprekend ook invloed op je mentale en emotionele gesteldheid. Zo kun je je beter concentreren op het werk als je genoeg slaapt en wordt het makkelijker om af te vallen als je naast de trainingen genoeg aan je ontspanning toekomt. Kortom: het is onze visie dat gezondheid en geluk sterk samenhangen met beweging, voeding, ontspanning en slaap. Tijdens de coachgesprekken bespreken we de gezondheidspijlers en zoeken we samen naar een invulling hiervan die bij jouw leven past. Hierbij staat het behalen van je doel voorop. We helpen je om je van een afstand te laten kijken naar je acties om dat doel te bereiken.

Hoe vullen de coachgesprekken de personal training aan?

Afhankelijk van de doelstelling besluiten we in overleg met jou of het verstandig is ook te starten met coaching. De duur van een coachgesprek hangt af van het onderwerp en de prioriteit op dat moment. De luchtige gesprekken kunnen tijdens de training (aanstippen van aandachtspunten omtrent voeding bijvoorbeeld) en de wat meer diepgaande coaching kan in de coachkamer. We zorgen er in ieder geval voor dat de setting klopt met hetgeen besproken wordt.

Voedingsadvies

Waarom is voedingsadvies zo belangrijk?

Afvallen en minder eten zijn twee dingen die vaak in één zin worden genoemd. Maar eigenlijk is de eerste stap die je moet zetten als je gewicht wil verliezen het zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Want dan pas kan je lichaam echt effectief vetten gaan verbranden. Gevolg is een gezonder gewicht, kleinere kans op ouderdomsziektes en meer energie. Je ziet dat voeding steeds meer wordt gelinkt aan welzijn en niet enkel aan gewicht of gewichtsverlies. Dat is positief vinden wij. Onze ervaring is dat het enorm helpt om gezond te willen eten om je beter te voelen in plaats van enkel met gewichtsverlies als doel.

Wat kan ik verwachten van jullie visie omtrent voeding?

Gezonder eten om je beter te voelen en een passend gewicht te bereiken. Hoe pakken we dat aan? Hierbij is het van groot belang om de suikerspiegel stabieler te krijgen. Een stabiele suikerspiegel zorgt voor minder zoetbehoefte en niet onbelangrijk: een vrolijker humeur. Op het moment dat je bij ons start en aangeeft met je voeding aan de slag te willen kijken wij altijd eerst naar wat je op dit moment al voor gezonde eetgewoontes hebt. We reiken vervolgens ideeën aan om dit aan te vullen. De bedoeling is niet per se om heel rigide te werk te gaan, echter blijkt uit ervaring dat sommigen daar juist wel behoefte aan hebben. We zoeken dus naar een manier die goed bij jou past en tegelijkertijd een positief resultaat geeft. Veel mensen hebben eetgewoontes ontwikkeld die hen niet helpen om een passend gewicht te bereiken en/of gezond oud te worden. Als je dit wilt veranderen is het belangrijk om open te staan voor alternatieven. Deze alternatieven kunnen ook hartstikke lekker zijn! Wij helpen je daar graag bij. Neem contact met ons op!

Kosten

Wat is de betaaltermijn?

Na afloop van de maand ontvang je je factuur gebaseerd op het aantal trainingen dat je die maand bij ons hebt getraind. Bij Sterker dan ooit werken wij niet met rittenkaarten en pakketten. Er is immers maar 1 manier om jou als klant tevreden te houden, en dat is door kwaliteit te  leveren.

Wat kost persoonlijke training?

Wij hanteren een tarief van 67,60 euro per uur. Dit is inclusief btw.

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

De factuur kan worden voldaan via een betaal-link in de e-mail.

Back To Top