Veelgestelde vragen bij Improve4Life

Kun je jouw vraag hieronder niet vinden? Neem dan contact met ons op!

Veelgestelde vragen

 • Ik wil graag afvallen en gaan starten met personal training. Doen jullie ook iets met voeding?

  “Ja, absoluut. Een juist voedingspatroon is onlosmakelijk verbonden met de succeskans als het om afvallen gaat. Bij Improve4life hebben we de visie dat een voedingsplan gezond en praktisch moet zijn. En natuurlijk betaalbaar! Goede voeding is overigens niet alleen van belang wanneer men wil afvallen. Door regelmatig te eten (elke 2,5 a 3 uur) hou je je suikerspiegel constant, haal je meer energie uit je dag en verklein je de kans op ouderdomsziekten.

 • Wat kan ik verwachten van het gezondheidsmodel “Batteries4life''?

  Wij geloven erin dat er 4 batterijen zijn die jouw gezondheid beinvloeden. Dat zijn beweging, voeding, ontspanning en slaap. Deze batterijen beinvloeden je fysieke gezondheid en hebben vanzelfsprekend ook invloed op je mentale en emotionele gesteldheid. Zo kun je je beter concentreren op het werk als je genoeg slaapt en wordt het makkelijker om af te vallen als je naast de trainingen genoeg aan je ontspanning toekomt. Kortom: het is onze visie dat gezondheid en geluk sterk samenhangen met beweging, voeding, ontspanning en slaap! Wat betekent dit concreet voor jou? Dat hangt erg af van jouw doelstelling en wensen. Improve4life beschikt over de meetinstrumenten en coachingsvaardigheden om in kaart te brengen hoe jij er voor staat in het Batteries4life model. Desgewenst kunnen we daar mee aan de gang gaan om jouw doelstelling te behalen. Bij Improve4life kan je dus terecht voor training & coaching.

 • Personal Training, is dat niet alleen voor hele ijdele mensen?

  ”Nee, dat is het zeker niet. In de jaren 80 en 90 overigens wel, toen was personal training echt iets voor celebrities. Inmiddels is de markt groeiende, waarbij de focus al lang niet meer per se alleen op het uiterlijk ligt. Improve4life begeleidt vanzelfsprekend mensen die willen afvallen of meer spierkracht willen ontwikkelen, maar wij zetten ons ook breder in. Doordat wij bij Improve4life vanuit een team werken met fysiotherapeuten en psychologen helpen wij ook mensen met medische klachten of burnoutproblematiek weer aan het sporten.

 • Waar worden de trainingen gegeven?

  ”Improve4life is gehuisvest op de Rooseveltstraat in Leiden, in het pand van Luckygym. Naast een breed scala aan attributen en oefenmogelijkheden dat wij voorhanden hebben, is de persoonlijke en ontspannen sfeer een veelgenoemd positief punt door onze klanten. Hier loopt eigenlijk van alles rond. Senioren met een buik(je), atleten die voor een wedstrijd trainen, zwangere vrouwen, fysiotherapeuten, psychologen en boksende kinderen. Voel je vrij om eens een kijkje te komen nemen bij ons!

 • Wat is de meerwaarde van een personal trainer? Is het niet gewoon iets voor luie mensen of mensen met geld?

  ”De meerwaarde van een personal trainer is veelomvattend en hangt af van het type doelstelling. Iemand die wil afvallen heeft onder andere baat bij motivationele coaching en sturing bij het kiezen van de juiste oefeningen afhankelijk van hoe hij of zij beweegt. Heb je medische klachten dan maken we een beweeganalyse, starten we met het versterken van de zwakke spieren en gaan we daarna aan de slag met functionele oefeningen. Improve4life heeft velen die jou voor gingen weer op verantwoorde wijze aan het sporten gekregen. Bekijk de succesverhalen van Els en Andrea om een idee te krijgen van de mogelijkheden.

 • Is personal training niet te moeilijk voor mij?

  ”Nee hoor, het is juist het tegenovergestelde, een training op maat! Wij kijken naar hoe jij beweegt en kiezen dan de best passende oefening. Of je nu 20 bent of 75, dat maakt helemaal niets uit. Stap voor stap steeds iets uitdagender, op weg naar het behalen van jouw doelstelling”

 • Krijg je bij een Personal trainer echt 1 op 1 aandacht of wordt dat verdeeld tussen meerdere mensen?

  ”Personal training betekent echt persoonlijk, dus een uur lang 1 op 1 aan de slag met jouw doelstellingen.”