burnout

Burnout herstel

Heb jij een burn-out? Of ben je hiervan aan het herstellen? Sterker dan ooit helpt je om je weer fris in je hoofd en sterk in je lijf te voelen.

Dit doen wij door stap voor stap te werken aan je fitheid en zo je mentale en fysieke veerkracht terug te vinden.

Een rustige opbouw waarbij we met jou bepalen wat jij aankan.

Zet nu de eerste stap en vraag een vrijblijvend intakegesprek aan.

Marcel (43)

“Nu kan ik weer zeggen dat ik fit en in balans ben. Ik kan mezelf weer uitdagen en zonder moeite ben ik ook nog die paar kilootjes kwijt geraakt. Daarnaast ben ik van mijn chronische rugklachten af en vooral heb ik weer zin in mijn leven. Ik voel me sterker dan ooit!”

Na een lange tijd van overbelasting, verkeerde keuzes maken en stress, raakte ik depressief en kreeg een burn-out. Een erg heftige tijd die ik echt niemand toewens, fysiek en psychisch was ik al mijn weerstand kwijt. Achteraf gezien vind ik het niet raar dat dit mij is overkomen. Ik heb lange tijd veel te veel van mijzelf geëist. Mijn toenmalige werk eiste veel van mij, er waren ingrijpende levensgebeurtenissen, waar ik vervolgens te weinig aandacht aan besteedde. Ik legde de lat voor mezelf altijd erg hoog, vroeg het uiterste. Van iemand die ontzettend van het leven genoot en vol enthousiasme en energie zich in allerlei avonturen stortte raakte ik mentaal, fysiek en emotioneel volledig uitgeput. Dit is nu 5 jaar geleden. Op het dieptepunt van mijn burn-out heb ik met mijzelf een afspraak gemaakt. Ik wil dit niet nooit meer. Ik wil weer genieten van het leven, gezond zijn en me fit voelen.

Ik heb alle professionals waar ik aansluiting vond hulp gevraagd. Niet weer eigenwijs zijn, maar gewoon eens open staan voor wat zij mij zeiden. Hierna volgde een periode van opbouw, therapie, langzaam weer beginnen met bewegen en uiteindelijk sporten. Ik heb mijzelf hiervoor ruim de tijd geven. Het ging het steeds beter, maar ik bleef zoeken naar een voor mij goede methode die ik mijn hele leven zou kunnen blijven toepassen.

Martijn heeft mij hierin de laatste zet gegeven. Door hem leerde ik dat je goed voelen, voldoende energie hebben te maken heeft met een goede balans in je leven. Een juiste balans op mentaal, emotioneel en fysiek gebied. Na de eerste opbouwfase ben ik samen met Martijn gaan bouwen aan een gezonde manier van leven die bij mij past. We hebben een plan gemaakt, want ik wilde mijn fysieke kracht weer terug, mij weer fit en energiek voelen. Een plan bij Sterker dan Ooit bestaat niet alleen uit de fysieke trainingen. Ze beschikken over allerlei artikelen, schema’s en werkplannen om je leefstijl te monitoren. Dat heeft mij enorm geholpen om er bovenop te komen.

Nu kan ik weer zeggen dat ik fit en in balans ben. Ik kan mezelf weer uitdagen en zonder moeite ben ik ook nog die paar kilootjes kwijt geraakt. Daarnaast ben ik van mijn chronische rugklachten af en vooral heb ik weer zin in mijn leven. Ik voel me sterker dan ooit!

Marcel