Burnout herstel

Heb jij een burn-out? Of ben je hiervan aan het herstellen? Sterker dan ooit helpt je om je weer fris in je hoofd en sterk in je lijf te voelen. Dit doen wij door stap voor stap te werken aan je fitheid en zo je mentale en fysieke veerkracht terug te vinden. Een rustige opbouw waarbij we met jou bepalen wat jij aankan.

Hoe ziet deze opbouw eruit?

  • We beginnen met een intakegesprek. In het gesprek brengen we in kaart waar je staat in je herstelproces. Dit geeft ons inzicht in je fysieke belastbaarheid.
  • Op basis van je belastbaarheid bepalen we je trainingsbelasting. Een kenmerk van een burnout is dat het herstelvermogen een knauw heeft gekregen. Daarom is het belangrijk om conservatief te werk te gaan, zeker in het begin.
  • Door regelmatig je energie te bespreken, komen we samen tot meer inzicht in hoe je hier controle over kunt krijgen. Dit doen we tijdens tijdens de beweegsessies en als het nodig is plannen we hier een apart coachgesprek voor in.
  • Nu je belastbaarder bent geworden kunnen we desgewenst gaan werken aan jouw sportdoelen. Misschien wil je je spieren gericht versterken of gewicht kwijt. We helpen je hier graag bij.

Succesverhalen Burnout herstel

Personal training op maat gemaakt

Marcel (43)

Na burn-out een periode van opbouw

Na een lange tijd van overbelasting, verkeerde keuzes maken, stress, raakte ik depressief en kreeg een burn-out. Een erg heftige tijd die ik echt niemand toewens, fysiek en psychisch was ik al mijn weerstand kwijt. Achteraf gezien vind ik het niet raar dat dit mij is overkomen. Ik heb lange tijd veel te veel van mijzelf geëist. Mijn toenmalige werk eiste veel van mij, er waren ingrijpende levensgebeurtenissen, waar ik vervolgens te weinig aandacht aan besteedde. Ik legde de lat voor mezelf altijd erg hoog, vroeg het uiterste . Van iemand die ontzettend van het leven genoot en vol enthousiasme en energie zich in allerlei avonturen stortte raakte ik mentaal, fysiek en emotioneel volledig uitgeput. Dit is nu 5 jaar geleden. Op het diepte punt van mijn burn-out heb ik met mijzelf een afspraak gemaakt. Ik wil dit niet nooit meer. Ik wil weer genieten van het leven, gezond zijn en me fit voelen.

Ik heb alle professionals waar ik aansluiting vond hulp gevraagd. Niet weer eigenwijs zijn, maar gewoon eens open staan voor wat zij bij mij zeiden. Hierna volgde een periode van opbouw, meditatie, therapie, langzaam weer beginnen met bewegen, sporten. Ik heb mijzelf hiervoor ruim de tijd geven. Het ging het steeds beter, maar ik bleef zoeken naar een voor mij goede methode die ik mijn hele leven zou kunnen blijven toepassen.

De laatste zet

Martijn heeft mij hierin de laatste zet gegeven. Door hem leerde ik dat je goed voelen, voldoende energie hebben te maken heeft met een goede balans in je leven. Een juiste balans op mentaal, emotioneel en fysiek gebied. Na de eerst opbouwfase ben ik samen met Martijn en zijn methode gaan bouwen aan een gezonde manier van leven die bij mij past. We hebben een plan gemaakt. Ik wilde mijn fysieke kracht weer terug, mij weer fit en energiek voelen. Fysiek sterker worden werkt psychisch en emotioneel door.

Nu kan ik weer zeggen dat ik fit en in balans ben. Mezelf weer kan uitdagen en zonder moeite ben ik ook nog die paar kilootjes kwijt geraakt, ben van mijn chronische rugklachten af en vooral ik heb weer zin in mijn leven. Ik voel me sterker dan ooit!

— Marcel

Nawoord van personal trainer Martijn: Marcel, dit is ongetwijfeld 1 van de mooiste avonturen die ik heb meegemaakt als Personal Trainer. Ik ben heel trots dat ik een dergelijke bijdrage heb kunnen leveren aan jouw mentale en emotionele gezondheid. Bedankt en tot binnenkort voor een volgende sessie!