Sporten met medische klachten

Sporten met medische klachten

Heb jij medische klachten? En zie je er tegenop om te sporten? Of ben je er mee gestopt? Wij helpen je te bewegen binnen je mogelijkheden en werken zo aan herstel van vertrouwen en vermindering van klachten. Zo word jij sterker dan ooit.

Wij hebben ervaring met lichamelijke klachten, zoals: rugproblemen, pijnlijke knie, schouderklachten en bekkeninstabiliteit.

En medische klachten, waaronder reuma/artrose, diabetes, hoge bloeddruk en spierdystrofie.

Zet nu de eerste stap en vraag een vrijblijvend intakegesprek aan.

Dawn

Dawn (60)

“Ik dacht dat sporten en zweten niets voor mij zou zijn, aangezien ik meerdere chronische gezondheidsproblemen heb. Maar nu voel ik mij sterker en fitter dan 10 jaar geleden!”

Ik kwam bij Martijn in een moeilijke fase van mijn leven. Ik had net mijn baan verloren en kampte met verschillende chronische gezondheidsproblemen. Ik was niet zo fit als ik zou willen: ik was gestopt met hardlopen, maar wilde weer op regelmatige basis gaan bewegen. Rug- en knieklachten maakten dit onmogelijk voor mij, dus besloot ik een personal trainer te zoeken.

Martijn was de eerste persoon met wie ik een afspraak had en ik voelde meteen een klik. Martijn begreep mijn problemen en ondersteunde mijn doelen. Ik begon samen te werken met Martijn om een korte termijn doel te halen. Ook nadat mijn doel was bereikt, was het een makkelijke beslissing om door te trainen. We werken nu op minder intensieve basis verder naar een lange termijn doel.

Martijn heeft kennis van zaken en kan zich eenvoudig aanpassen aan persoonlijke doelen en beperkingen. Het is prettig om met hem te werken en hij weet wanneer hij de intensiteit van een oefening moet verhogen of verlagen. Hij observeert nauwkeurig, corrigeert waar nodig en legt uit welke spieren je zou moeten voelen. Wanneer een oefening te lastig is om uit te voeren, dan vindt hij een alternatief.

Belangrijk voor mij is dat Martijn de Engelse taal beheerst, zowel op professioneel als op sociaal vlak. Daarnaast zijn de trainingen gezellig. Er wordt gelachen en we kunnen overal over praten. Ik ga met plezier naar onze afspraken toe en ga achteraf weer tevreden weg. Ik zou hem zeker aanraden, vooral als je te kampen hebt met blessures en lichamelijke klachten.

Dawn
Onderzoeker