skip to Main Content

Personal Trainer

Wij bij Sterker Dan Ooit kiezen de oefeningen die bij je passen op basis van jouw fitheidsniveau en doelstellingen. Neem nu de eerste stap en maak een afspraak voor een vrijblijvende intake.

Wanneer is een oefening ”passend”? Het kan zijn dat een beginnende sporter wel een kniebuiging (squat) kan uitvoeren, maar daar feitelijk niet de juiste spieren voor gebruikt. Mogelijke gevolgen zijn: overbelasting van de knie of een zere rug. Om ervoor te zorgen dat hier verandering in komt ga je samen met jouw persoonlijke trainer eerst aan de slag met geïsoleerde oefeningen voor de bil- en buikspieren. Bij geïsoleerde oefeningen ligt de nadruk op het correct aanspannen van een enkele spier in plaats van meerdere spieren tegelijk. Daarna doen we de kniebuiging nogmaals, waarbij het eenvoudiger is geworden om nu de juiste spieren aan te spannen. Met versterkte buik- en bilspieren door training wordt de focus bij de kniebuiging (squat) meer op de achterkant van de benen en de buik gelegd en minder op de knieën en rug. Door training leer je dus de juiste spieren te gebruiken! Nu je de juiste spieren tijdens een oefening weet te gebruiken kunnen we de oefeningen stap voor stap wat uitdagender maken. Gevolg: verbeterde houding, minder blessures, meer spierkracht, minder vet, sneller naar een realistisch gewicht, meer energie, meer vertrouwen in je lichaam.

Waarom persoonlijke training?

Waarom is persoonlijke training belangrijk? In eerste instantie spreekt het voor zich dat niemand met blessures te maken wil hebben; het voorkomen of genezen van blessures is dus een belangrijke reden om de juiste spieren te gebruiken bij het sporten. Daarnaast is het zo dat het lichaam er beter uit gaat zien (buik en bilspieren worden niet alleen sterker maar zien er ook mooier uit). Verder is ”de juiste spieren leren gebruiken” van belang om progressies van oefeningen te kunnen uitvoeren. Zo kan je met sterke bil- en buikspieren makkelijker een uitvalspas doen, in de fitnesswereld ook wel een ”lunge” genoemd.  Het gevolg van complexere oefeningen kunnen uitvoeren is dat je verbranding omhoog gaat en je sneller een passend gewicht bereikt. Tot slot geven onze klanten aan dat ze makkelijker en vrijer bewegen in het dagelijks leven.

Word Sterker Dan Ooit!

Op de juiste manier bewegen dus, en ook nog flink zweten om eventuele bijkomende doelen te bereiken, dat bereik je met training bij Sterker dan ooit! Neem contact met ons op voor een vrijblijvende intake!

Back To Top