Skip to content

Onze succesverhalen

Mensen die bij ons resultaten hebben behaald. Dagelijks wordt er bewezen dat je met hard werken elk doel kunt bereiken waar je op bent gericht. Het is onze taak om je te pushen zodat je ver kunt komen.

Succesverhalen

We hebben veel ervaring met sporten met medische klachten, het behalen van een realistisch gewicht, burn-out herstel en het verkrijgen van meer spierkracht, minder vet. Lees de succesverhalen van enkele van onze klanten.

Hoe ik mijn energie, kracht en gezonde gewicht hervond

Na drie kinderen op de wereld gezet te hebben en daarna een tijdje overspannen te zijn geweest was ik toe aan meer beweging en een gezondere levensstijl. Maar ik voelde me nog moe, heb een drukke baan en wist niet zo goed waar ik moest beginnen. Naar aanleiding van een gesprek met een kennis die zijdelings vertelde dat zij onder begeleiding van een personal trainer trainde, ben ik onderzoek gaan doen naar personal trainers in de regio Leiden. Het aanbod is niet gering, en Sterker dan ooit onderscheidt zich door de aandacht voor energievraagstukken, naast fitness- en gewichtsverlies doeleinden. Tijdens het eerste gesprek met Martijn werd mijn gevoel bevestigd: Het draait bij Sterker dan ooit om realistische doelen en duurzame oplossingen. Wat de doelstellingen betreft werd er goed naar mij geluisterd en met mij meegedacht, ook gaandeweg, naar aanleiding waarvan die doelstellingen soms ietwat zijn bijgesteld. Ondanks dat gewichtsverlies bij mij nooit voorop heeft gestaan loopt het aantal kilo’s dat ik kwijt ben nu ruim in de dubbele cijfers. Mij energiek en fit willen voelen stond altijd voorop. En dat is precies hoe ik me na anderhalf jaar gericht trainen en gezond eten voel.

Naar een energieke mindset die vertrouwd aanvoelt

Het beginnen aan dit traject ging bij mij wel met wat onzekerheid gepaard. Ik heb vroeger – voor de zwangerschappen regelmatig (maar niet per se fanatiek) gesport en ik wist dat ik graag aan de slag wilde. Het is maar de vraag hoe het zal lopen en of je je doelstellingen zal bereiken. Natuurlijk vraagt het om een eigen inspanning, maar gaandeweg merkte ik dat mijn lijf zelf om gezonde voeding en beweging ‘vroeg’. Het voelt, anderhalf jaar later, dus niet alsof ik elke dag de motivatie en discipline moet opbrengen om fit te blijven. Het is inmiddels heel vertrouwd, zodanig dat als het een week of twee niet lukt om te sporten, bijvoorbeeld door ziekte, dat ik me daar geen zorgen om maak. De draad is zo weer opgepakt, mede dankzij de relativerende houding van Martijn. Naast zijn deskundigheid op het gebied van beweging en voeding is Martijn ook een uitstekende coach die goed in staat is zich in een ander te verplaatsen. Tegelijkertijd worden van tevoren afgesproken doelstellingen niet uit het oog verloren, en is Martijn goed in staat om daarin een motiverende rol te spelen, zonder te oordelen of de autonomie van de ander te ondermijnen.

Focus op kracht en maatwerk

Tijdens de trainingen besteden we veel aandacht aan kracht. Aan het begin moest ik hieraan wennen, omdat ik voorheen vooral op cardio gericht was. Inmiddels is ook dit aspect van de training vertrouwd (en leuk!) en merk ik dat mijn algehele gevoel van fitheid en welzijn hier sterk van afhangt. De trainingen zijn zeer afwisselend en er wordt écht maatwerk geleverd. Als een oefening (in eerste instantie) niet lukt, proberen we iets anders. Zolang het niet vriest kan er bovendien buiten getraind worden. En niet onbelangrijk: De trainingen gaan ook met goede gesprekken gepaard, waardoor de tijd voorbij vliegt.

— Kelly

De Ervaring Van Dawn

An immediate connection

I came to Martijn at a difficult stage of my life, having lost my job and having many chronic health issues. Still active but not as fit as I would like, having had to give up running, I needed to find a way to get more regular exercise. Since going to a gym on my own has never been very motivating, I decided to look for a personal trainer.

The first person I made an appointment with was Martijn and I felt an immediate click. Martijn understood my issues and supported my goal. I started working with Martijn with a short term goal in mind. After the 3 months were up and the goal was met, it was an easy decision to continue working with him. We are now working together less intensively towards a new longer term goal.

An intuitive personal trainer

Martijn is very knowledgeable and can easily adapt to your personal goals and any limitations you may have. He is very easy to work with and is intuitive about when to increase the intensity of your exercise and when to ease off. He watches constantly and corrects your position and explains which muscles you should be using. When my health issues make one exercise difficult he will find an alternative.

Important for me is the fact that he can work through English, both professionally and socially. On top of all that, he is fun to be with, we talk about everything and anything and have a laugh. I go to my appointments with him with pleasure and leave feeling satisfied. I would certainly recommend him to anyone looking for a personal trainer.

 

— Dawn

Ervaring Van Els

Het tij keren

Hoewel ik regelmatig sportte, leken mijn krachten eerder af dan toe te nemen. Ik voelde me weinig fit en had steeds vaker blessures. Ik was zes kilo afgevallen, maar ook dat proces stond stil. Zou een personal trainer iets voor mij kunnen betekenen? Die vraag speelde maanden door mijn hoofd. Fysieke oefeningen vond ik (tot dan toe) vreselijk, een parcours in een sportschool vermeed ik. Bovendien behoor ik tot de motorisch meest onhandige mensen van het land. Maar er moest iets gebeuren om het tij te keren. En dus belde ik uiteindelijk Martijn.

Aanpak Martijn

De aanpak van Sterker Dan Ooit is sterk gericht op wat je als individu wil bereiken. Dat betekent voor mij naast een fysieke training ook een voedingsschema dat aansluit op mijn dagritme (meer dan fulltime baan), wat ik graag eet en wat past bij mij. Dat maakt het aanmerkelijk makkelijker vol te houden.

In de eerste les moest ik bepaalde oefeningen doen waarvan ik verwachtte dat deze met mijn lichaam technisch niet mogelijk waren. Maar Martijn kijkt naar het individu en vindt een manier waardoor ik oefeningen wel kan uitvoeren. Bij mij is dat stapje voor stapje een oefening opbouwen, de moeilijkheidsgraad steeds opvoeren. En zo lijkt het iedere keer te lukken.

Resultaat

De eerste maand merkte ik al verschil. Ik werd fysiek sterker en voelde me lekkerder in mijn vel. Het verraste ons soms allebei hoe snel ik verbeterde. Martijn houdt je scherp, de oefeningen worden uitdagender, maar niet op een niveau dat je ze niet aankunt. Hierdoor verbeter je je kracht snel. Dat geeft zelfvertrouwen en plezier.

Toen ik na een maand op vakantie ging, heeft hij me geholpen aan een persoonlijk schema. Doordat ik zo snel vooruit ging en dat plezier gaf, ben ik na de vakantie thuis met de oefeningen doorgegaan. (En dat ik dat ooit zou doen, had ik zelf ook nooit verwacht!)

Elke les is een feestje. Goede begeleiding, afwisselend en positief stimulerend. In het begin gingen de kilo’s er minder snel van af dan ik voor ogen had. Martijn wist me elke keer weer te motiveren door me te verzekeren gewoon door te gaan, dat kilo’s in een langzamer tempo verliezen meer effect op lange termijn heeft. Elke les is een feestje. Ik ga fysiek snel vooruit, maar we hebben ook veel plezier.

Na 5 maanden

Na 5 maanden ben ik fysiek veel sterker en voel me fit, 10 jaar jonger dan 5 maanden geleden! Inmiddels ben ik sinds de start nog 9 kilo afgevallen, dus 15 in het totaal. Na tientallen jaren van strijd, heb ik een ander levenspatroon gekregen, eet gezonder en dit kost me geen moeite. Nog steeds houd ik van een wijntje en uitgebreid eten met vrienden, maar het gewicht lijkt gestabiliseerd.

Na een maand is ook mijn man gestart bij Martijn. Hij is al net zo enthousiast. Martijn bellen, het was mijn beste beslissing van 2016!

— Els Jacobs (51 jaar)

Erik Zijn Ervaring

Verantwoord grenzen opzoeken

Als je net als ik elke week – en inmiddels langer dan een jaar – met plezier naar de sportschool gaat, wil dat wel wat zeggen over je personal trainer. Martijn weet me keer op keer te motiveren en dat zit ‘m in verschillende aspecten. Het begint met luisteren: hij weet wat mijn doelen zijn en stemt daar de training telkens weer perfect op af. Elk sport-uur is gevarieerd ingedeeld en nooit heb ik het gevoel dat we in herhaling vallen. Hij begrijpt heel goed wanneer ik uitgedaagd moet worden en wanneer het een tandje minder mag. Mijn grenzen worden hoe dan ook verantwoord opgezocht.

Intelligente uitleg

Dankzij zijn intelligente uitleg, weet ik inmiddels prima welke spiergroepen steeds weer op welke manier moeten worden getraind. Toch merk ik dat wanneer ik alleen sport, ik minder snel resultaat voel. Kennelijk zijn het vaak net die extra inspanningen, of die iets andere houding, die het verschil maken. En dat heb je zelf niet zo gauw in de gaten. Als ik erom vraag krijg ik de oefeningen van elke week gemaild, zodat ik dezelfde serie nog eens zelf kan doen. En wanneer ik op vakantie ga, stelt hij een trainingsreeks samen die ik met beperkte hulpmiddelen overal kan doen. Wat een service!

Gelukkig is trainen met Martijn ook erg gezellig. We hebben het vaak over voeding, andere vormen van beweging en sport, en we lachen tussendoor wat af. Kortom, ik heb in Martijn de trainer gevonden die me past als geen ander.

— Erik

 

Jeff Zijn Resultaat

De knop om

30 kilo kwijt. Na eigenlijk mijn hele leven stevig te zijn geweest ging bij mij 2 jaar geleden de knop om! Ik was het zat om al die extra kilo’s mee te zeulen en ondanks dat ik 3x per week voetbalde voelde ik mij niet fit en was ik behoorlijk te zwaar. Via de sportschool waar ik toen trainde kwam ik bij Martijn terecht en we zijn direct aan de slag gegaan. Ik hoefde er niet heel lang over na te denken en zag dit als een uitdaging.

We spraken in het begin iedere week af en naarmate het jaar vorderde werd het eens in de 2 weken en daarna 1 keer in de maand. We zijn begonnen met basisoefeningen en deze daarna gaan combineren met wat meer gevorderde oefeningen. Na enkele maanden was ik al 15 kilo lichter en na een jaar was dat zelfs 30! Mensen in mijn omgeving vroegen zich doorlopend af waar ik mee bezig was en ik kreeg compliment na compliment.

Doel bereikt: 30 kilo kwijt

De combinatie van een wekelijkse portie krachttraining bij Martijn en mijn veranderde voedingspatroon zorgden er uiteindelijk zelfs voor dat de toeschouwers langs het veld bij mijn voetbalclub vonden dat ik over het veld vloog. Voor iemand die altijd aan de zware kant is geweest is er geen mooier compliment denkbaar.

Ik heb mijn doel bereikt, ben 30 kilo kwijt, en ik wil nooit meer terug naar hoe het was. Martijn heeft mij laten inzien dat je alles kunt bereiken als je maar een duidelijk plan maakt en stap voor stap vooruit denkt. Een belangrijke persoonlijke prestatie die ik naast mijn gewichtsverlies heb bereikt is het lopen van de 10km van Leiden. Ik had dit een jaar eerder nooit gekund.

Vanzelfsprekend heb ik mijn vriendin ook gekoppeld aan Martijn en zij is goed van start gegaan.

— Jeffrey

Personal Training Op Maat Gemaakt

Na burn-out een periode van opbouw

Na een lange tijd van overbelasting, verkeerde keuzes maken, stress, raakte ik depressief en kreeg een burn-out. Een erg heftige tijd die ik echt niemand toewens, fysiek en psychisch was ik al mijn weerstand kwijt. Achteraf gezien vind ik het niet raar dat dit mij is overkomen. Ik heb lange tijd veel te veel van mijzelf geëist. Mijn toenmalige werk eiste veel van mij, er waren ingrijpende levensgebeurtenissen, waar ik vervolgens te weinig aandacht aan besteedde. Ik legde de lat voor mezelf altijd erg hoog, vroeg het uiterste . Van iemand die ontzettend van het leven genoot en vol enthousiasme en energie zich in allerlei avonturen stortte raakte ik mentaal, fysiek en emotioneel volledig uitgeput. Dit is nu 5 jaar geleden. Op het diepte punt van mijn burn-out heb ik met mijzelf een afspraak gemaakt. Ik wil dit niet nooit meer. Ik wil weer genieten van het leven, gezond zijn en me fit voelen.

Ik heb alle professionals waar ik aansluiting vond hulp gevraagd. Niet weer eigenwijs zijn, maar gewoon eens open staan voor wat zij bij mij zeiden. Hierna volgde een periode van opbouw, meditatie, therapie, langzaam weer beginnen met bewegen, sporten. Ik heb mijzelf hiervoor ruim de tijd geven. Het ging het steeds beter, maar ik bleef zoeken naar een voor mij goede methode die ik mijn hele leven zou kunnen blijven toepassen.

De laatste zet

Martijn heeft mij hierin de laatste zet gegeven. Door hem leerde ik dat je goed voelen, voldoende energie hebben te maken heeft met een goede balans in je leven. Een juiste balans op mentaal, emotioneel en fysiek gebied. Na de eerst opbouwfase ben ik samen met Martijn en zijn methode gaan bouwen aan een gezonde manier van leven die bij mij past. We hebben een plan gemaakt. Ik wilde mijn fysieke kracht weer terug, mij weer fit en energiek voelen. Fysiek sterker worden werkt psychisch en emotioneel door.

Nu kan ik weer zeggen dat ik fit en in balans ben. Mezelf weer kan uitdagen en zonder moeite ben ik ook nog die paar kilootjes kwijt geraakt, ben van mijn chronische rugklachten af en vooral ik heb weer zin in mijn leven. Ik voel me sterker dan ooit!

— Marcel

Nawoord van personal trainer Martijn: Marcel, dit is ongetwijfeld 1 van de mooiste avonturen die ik heb meegemaakt als Personal Trainer. Ik ben heel trots dat ik een dergelijke bijdrage heb kunnen leveren aan jouw mentale en emotionele gezondheid. Bedankt en tot binnenkort voor een volgende sessie!

Heeft u medische klachten?

Sporten met medische klachten

Wilt u een realistisch gewicht?

Realistisch gewicht

Hulp bij je burn out

Burnout herstel

Meer energie krijgen?

Meer spierkracht, minder vet

Back To Top