Realistisch gewicht

Je weet dat diëten niet werkt? Mooi. Dan kunnen wij met elkaar aan de slag. Met haalbare doelen en aanpassingen die bij jouw leefstijl passen werken wij toe naar een realistisch gewicht. Door coachgesprekken, voedingsadvies en personal training inspireren we je het beste uit jezelf te halen. Uiteindelijk voel jij je het best bij een gewicht dat bij je past.

Wat is het stappenplan?

  • Bij welk gewicht heb jij je voor het laatst goed gevoeld? Dit wordt ons doel.
  • Waar sta je nu?
  • Wanneer wil je je eindresultaat bereiken?
  • We maken samen een voedingsplan zodat je dit doel op deze datum op verantwoorde wijze behaalt.
  • Naast het voedingsplan starten we met spierversterkende oefeningen. Door het versterken van je spieren val je sneller af en ziet het eindresultaat er fraaier uit.

Zet nu de eerste stap en vraag een vrijblijvend intakegesprek aan.

Succesverhalen Realistisch gewicht

Jeff zijn resultaat

Jeffrey (26)

De knop om

30 kilo kwijt. Na eigenlijk mijn hele leven stevig te zijn geweest ging bij mij 2 jaar geleden de knop om! Ik was het zat om al die extra kilo’s mee te zeulen en ondanks dat ik 3x per week voetbalde voelde ik mij niet fit en was ik behoorlijk te zwaar. Via de sportschool waar ik toen trainde kwam ik bij Martijn terecht en we zijn direct aan de slag gegaan. Ik hoefde er niet heel lang over na te denken en zag dit als een uitdaging.

We spraken in het begin iedere week af en naarmate het jaar vorderde werd het eens in de 2 weken en daarna 1 keer in de maand. We zijn begonnen met basisoefeningen en deze daarna gaan combineren met wat meer gevorderde oefeningen. Na enkele maanden was ik al 15 kilo lichter en na een jaar was dat zelfs 30! Mensen in mijn omgeving vroegen zich doorlopend af waar ik mee bezig was en ik kreeg compliment na compliment.

Doel bereikt: 30 kilo kwijt

De combinatie van een wekelijkse portie krachttraining bij Martijn en mijn veranderde voedingspatroon zorgden er uiteindelijk zelfs voor dat de toeschouwers langs het veld bij mijn voetbalclub vonden dat ik over het veld vloog. Voor iemand die altijd aan de zware kant is geweest is er geen mooier compliment denkbaar.

Ik heb mijn doel bereikt, ben 30 kilo kwijt, en ik wil nooit meer terug naar hoe het was. Martijn heeft mij laten inzien dat je alles kunt bereiken als je maar een duidelijk plan maakt en stap voor stap vooruit denkt. Een belangrijke persoonlijke prestatie die ik naast mijn gewichtsverlies heb bereikt is het lopen van de 10km van Leiden. Ik had dit een jaar eerder nooit gekund.

Vanzelfsprekend heb ik mijn vriendin ook gekoppeld aan Martijn en zij is goed van start gegaan.

— Jeffrey

Lees het verhaal van Tom

Tom (64)

Doorpakken nu

Al een paar jaar was ik van plan iets aan mijn conditie, uithoudingsvermogen, maatvoering en dergelijke te gaan doen, maar gelukkig vond ik steeds een excuus het niet te doen. Van mijn fysiotherapeute had ik ooit drie adressen van personal trainers gehad, want ik was ervan overtuigd, dat ik zonder die stok achter de deur zéker niet zou volharden en hoogstwaarschijnlijk zelfs nooit zou beginnen (en dat klopte dus ook…..). Maar het briefje met de namen en telefoonnummers lag, inmiddels verfrommeld en onleesbaar, tussen m’n sokken in de sporttas. Eind januari 2017 was om onverklaarbare redenen de maat vol en vroeg ik weer die drie namen van haar. Sterker dan ooit zou de meest passende trainer hebben.

Onder het motto “doorpakken nu” belde ik op een maandag zijn nummer. Ik kon de volgende dag al direct komen voor een intake; eerste afspraak voor trainen: de maandag daarna. Ik had Martijn bij de intake uitgelegd, dat ik een broertje dood heb aan grondoefeningen en een hekel aan goed bedoelde aanmoedigers aan de zijlijn (de “nog drie, nog twee, kom op je kan het, nog één” typetjes).

Ik ga ervoor, weer of geen weer

Inmiddels doe ik, na twintig zittingen, grondoefeningen (gelukkig is hij niet dat typetje geworden!), zonder klagen nog wel! Ik heb spieren op plekken waarvan ik niet wist dat er spieren zaten. Ik doe uitdagende oefeningen in de zaal van de sportzaal (dat ik daar ooit terecht gekomen ben doet m’n studievrienden in hun vuist gniffelen; ik maakte de vergelijkbare omgeving, waar zij vijfenveertig jaar geleden al gedreven aan hun conditie en gezondheid werkten, altijd belachelijk), ik druk dertig kilo, op mijn rug liggend, omhoog. Ik ga, weer of geen weer, op de meest onmogelijke tijden op de fiets naar mijn trainingsuur, néé, ik ga zelfs een half uur eerder. En: ik doe het nog met plezier ook, tot intense verbazing van m’n levensvriendin, die het in de afgelopen vijfendertig jaar maar opgegeven heeft mij naar sport te sleuren. Ik ben in de afgelopen tien weken zeven kilo lichter geworden en kan, zittend op de bank, zíen, hoe ik mijn veters dicht moet knopen en hoef dat niet meer op de tast te doen.

Stilzwijgende stimulatie, gestructureerde nonchalance, ingetogen uitbundigheid, dat alles zorgt er bij mij voor, dat ik de oefeningen inmiddels net tot voorbij het gaatje uitvoer, in plaats van ruim ervóór. En dat alles onder een heel persoonlijke babbel met diepgang waarbij mijn trainer zo af en toe ook open staat voor mijn expertise. Voor zover daar tenminste nog adem voor is! Want sinds kort vind ook ik, dat als je nog genoeg adem hebt om te zwetsen tijdens de oefeningen, je je niet voldoende hebt ingezet. Alles bij elkaar? Probeer ’t zélf maar eens! Ik gá voor mijn misschien wel te hoog gegrepen einddoel, dat volgens Martijn haalbaar is. Haal ik het desondanks niet, dan lag dat niet aan zijn inzet!

 

— Tom

Ervaring van Els

Els (53)

Het tij keren

Hoewel ik regelmatig sportte, leken mijn krachten eerder af dan toe te nemen. Ik voelde me weinig fit en had steeds vaker blessures. Ik was zes kilo afgevallen, maar ook dat proces stond stil. Zou een personal trainer iets voor mij kunnen betekenen? Die vraag speelde maanden door mijn hoofd. Fysieke oefeningen vond ik (tot dan toe) vreselijk, een parcours in een sportschool vermeed ik. Bovendien behoor ik tot de motorisch meest onhandige mensen van het land. Maar er moest iets gebeuren om het tij te keren. En dus belde ik uiteindelijk Martijn.

Aanpak Martijn

De aanpak van Sterker Dan Ooit is sterk gericht op wat je als individu wil bereiken. Dat betekent voor mij naast een fysieke training ook een voedingsschema dat aansluit op mijn dagritme (meer dan fulltime baan), wat ik graag eet en wat past bij mij. Dat maakt het aanmerkelijk makkelijker vol te houden.

In de eerste les moest ik bepaalde oefeningen doen waarvan ik verwachtte dat deze met mijn lichaam technisch niet mogelijk waren. Maar Martijn kijkt naar het individu en vindt een manier waardoor ik oefeningen wel kan uitvoeren. Bij mij is dat stapje voor stapje een oefening opbouwen, de moeilijkheidsgraad steeds opvoeren. En zo lijkt het iedere keer te lukken.

Resultaat

De eerste maand merkte ik al verschil. Ik werd fysiek sterker en voelde me lekkerder in mijn vel. Het verraste ons soms allebei hoe snel ik verbeterde. Martijn houdt je scherp, de oefeningen worden uitdagender, maar niet op een niveau dat je ze niet aankunt. Hierdoor verbeter je je kracht snel. Dat geeft zelfvertrouwen en plezier.

Toen ik na een maand op vakantie ging, heeft hij me geholpen aan een persoonlijk schema. Doordat ik zo snel vooruit ging en dat plezier gaf, ben ik na de vakantie thuis met de oefeningen doorgegaan. (En dat ik dat ooit zou doen, had ik zelf ook nooit verwacht!)

Elke les is een feestje. Goede begeleiding, afwisselend en positief stimulerend. In het begin gingen de kilo’s er minder snel van af dan ik voor ogen had. Martijn wist me elke keer weer te motiveren door me te verzekeren gewoon door te gaan, dat kilo’s in een langzamer tempo verliezen meer effect op lange termijn heeft. Elke les is een feestje. Ik ga fysiek snel vooruit, maar we hebben ook veel plezier.

Na 5 maanden

Na 5 maanden ben ik fysiek veel sterker en voel me fit, 10 jaar jonger dan 5 maanden geleden! Inmiddels ben ik sinds de start nog 9 kilo afgevallen, dus 15 in het totaal. Na tientallen jaren van strijd, heb ik een ander levenspatroon gekregen, eet gezonder en dit kost me geen moeite. Nog steeds houd ik van een wijntje en uitgebreid eten met vrienden, maar het gewicht lijkt gestabiliseerd.

Na een maand is ook mijn man gestart bij Martijn. Hij is al net zo enthousiast. Martijn bellen, het was mijn beste beslissing van 2016!

— Els Jacobs (51 jaar)