Theathermaker, schrijver en moeder van twee kinderen

Ik vond het eigenlijk best een decadent idee; een personal trainer. Ik zat met het idee te spelen omdat ik me al een tijd niet echt goed voelde. Ik wilde mijn energie terug, sterker worden en een paar kilo kwijt zou raken zou ook geen overbodige luxe zijn. Als moeder wordt er op een dag behoorlijk wat van je kracht gevraagd. En als schrijver, de hele dag in je hoofd zitten, dat zat me ook niet lekker (letterlijk en figuurlijk). Dus trok ik de stoute schoenen aan. ‘Een intakegesprek kan nooit kwaad,’ dacht ik. Op verschillende plekken heb ik zo’n intake gedaan, maar voelde me bij Sterker dan ooit het meest op m’n gemak en nog belangrijker: alles werd meteen aangepast aan wat ik op dat moment wel en niet kon.

Wat een verademing na doelloos in sportscholen rondgelopen en aerobics-klasjes rondgehupt te hebben, zeker met zwakke enkels, een gammele knie en een rare schouder. Typisch hoe ik voorheen zelf focuste op wat ik allemaal niet kon, er vielen heel veel oefeningen bij voorbaat af als ik alleen sportte, gewoon omdat ik geen idee had hoe het ook anders kon.

Sterker dan ooit zet je in je kracht

Dat is de kracht van Sterker dan ooit; dat er naar je geluisterd wordt, naar hoe je je die dag voelt, of je voldoende geslapen hebt, rust genomen, hoeveel energie je hebt: en daar wordt de training op aangepast. Alles gaat uit van aan de rand van je grens trainen. Steeds mijn lijf net hard genoeg aan het werk zetten dat het een uitdaging wordt en blijft. Dat het dus ook leuk blijft.

Het was het beste idee van Nederland om een jaar geleden Sterker Dan Ooit te mailen en dat intake gesprek te gewoon te doen. Omdat – zeker als moeder- het heel makkelijk gaat, jezelf op de laatste plaats zetten. En in een training sta ik een uur lang op de eerste plaats. En dat heeft zijn weerslag op alles die dag, en de dagen tot de volgende training. Het contact – de gesprekken, de training, de tips – levert een enorme boost op. Aan energie, aan vertrouwen en aan kracht. Dat ik het gedaan heb.
Dat ik gedaan heb wat ik op dat moment kon. En dat dat nog steeds meer blijft worden. Sterker Dan Ooit zet je in je kracht en bouwt dan met je door.

 

— Eva