Blog
  • Hoofdpagina

Wil je afvallen maar lukt het niet?

Door Bart de Mol 0
27.04.2017

Wil je afvallen maar lukt het niet? 1 van mogelijke oorzaken hierbij krijgt te weinig aandacht: de kracht van DIMmen versus de belemmerende uitwerking van DIP-gedrag. DIP staat voor “denken in problemen” en DIM staat voor.. inderdaad, dat was een inkoppertje, “denken in mogelijkheden”.

Iemand die regelmatig in problemen denkt zal sneller opgeven wanneer omgevingsfactoren niet meewerken bij het bereiken van zijn haar doel. Daar staat tegenover dat de flexibele geest wel een oplossing vindt voor het werk dat uit loopt of de trein die vertraging had.

Enkele voorbeelden opgesomd:

  • kom jij onverwacht laat thuis van je werk en ben je met geen drie takelwagens naar de sportschool te krijgen omdat je te vermoeid bent? Zoek een oplossing die ook bijdraagt aan het behalen van je doel: maak een avondwandeling. Dat lukt energietechnisch meestal wel.
  • heb je geen volledige avondmaaltijd in huis maar heb je geen puf om naar de supermarkt te gaan? Bestel geen afhaal maar wees creatief met wat je wel hebt. Stukje fruit, wat nootjes en wat tomaatjes zijn altijd veel beter dan de Kroket van Fred.
  • vind je het teveel gedoe om laat op de avond een salade voor te bereiden voor de lunchpauze? Wees slim en koop bij de weekboodschappen wat AH salades (deze zijn OK maar natuurlijk nooit zo goed als een verse zelfgemaakte variant) zodat je alternatieven hebt. Gezond eten is niet altijd voor een 10 gaan. Een 7 op z’n tijd die helpt om een 4 te voorkomen heeft net zoveel waarde bij het bereiken van je doel.

Kortom: denk in mogelijkheden en wees creatief! Ik heb vandaag een lunchwandeling gemaakt omdat ik geen tijd heb om te sporten. Hoe creatief ben jij geweest?

Auteur: Bart de Mol

Reacties
0

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.