skip to Main Content

Doelen:

  • opbouwen energie
  • kwijtraken 10 kilo

Intakeverslag:
Klant (35) geeft gedurende intake aan dat zij aan haar gezondheid wil gaan werken. In het recente verleden heeft ze te kampen gehad met een burn-out. Het gaat inmiddels iets beter en ze is weer enkele uurtjes aan het werk, maar de energie is nog niet op een voldoende peil. Klant wil zich energieker voelen, ook na werktijd. Daarbij wil klant 10 kilo kwijt en wil meer ”los” komen van het werk. Klant geeft aan alleen maar over haar werk te kunnen praten en ziet in dat het noodzakelijk is om andere hobby’s te zoeken en vaker te ontspannen. Bij intake is een bloeddruk geconstateerd van 148/103. Hierover is contact geweest met de assistente van de huisarts en deze heeft klant geadviseerd om op korte termijn langs te komen in de praktijk om dit verder te onderzoeken.

Klant beseft zich dat een combinatie van factoren nodig is om aan de doelen te gaan werken. Om te beginnen hebben we samen afgesproken dat klant 2x per week begeleid gaat sporten. Hierbij wordt rekening gehouden met de belastbaarheid van klant. Frequent bewegen op een niveau dat klant aankan heeft als doel om de conditie te verbeteren, de bloeddruk te verlagen en gewicht kwijt te raken. Klant beseft dat dit hand in hand zal moeten gaan met een gezonder voedingspatroon en het opzoeken van ontspannende activiteiten naast het werk.

Plan:

  • In kaart brengen wat energiegevers en energienemers zijn voor klant. Hier rekening mee houden bij maken dagplanning.
  • Elke dag een half uur lunchtijd, echt gebruiken om te lunchen en niet om te werken. Een lunchwandeling wordt aanbevolen.
  • Na werktijd bij aankomst thuis bewust even ”afschakelen” (half uurtje) voordat ze aan tafel aanschuift.
  • Huidige voedingspatroon in kaart brengen; vervolgens aanvullingen en alternatieven bieden.
Back To Top