Skip to content

Frequently asked questions

Take the first step now and request a no-obligation intake.

Ik wil graag afvallen en gaan starten met personal training. Wat kan ik verwachten van jullie visie omtrent voeding?

Gezonder eten om je beter te voelen en een passend gewicht te bereiken. Hoe pakken we dat aan? Hierbij is het van groot belang om de suikerspiegel stabieler te krijgen. Een stabiele suikerspiegel zorgt voor minder zoetbehoefte en niet onbelangrijk: een vrolijker humeur. Op het moment dat je bij ons start en aangeeft met je voeding aan de slag te willen kijken wij altijd eerst naar wat je op dit moment al voor gezonde eetgewoontes hebt. We reiken vervolgens ideeën aan om dit aan te vullen. De bedoeling is niet per se om heel rigide te werk te gaan, echter blijkt uit ervaring dat sommigen daar juist wel behoefte aan hebben. We zoeken dus naar een manier die goed bij jou past en tegelijkertijd een positief resultaat geeft. Veel mensen hebben eetgewoontes ontwikkeld die hen niet helpen om een passend gewicht te bereiken en/of gezond oud te worden. Als je dit wilt veranderen is het belangrijk om open te staan voor alternatieven. Deze alternatieven kunnen ook hartstikke lekker zijn! Wij helpen je daar graag bij. Neem contact met ons op!

Is personal training niet te moeilijk voor mij?

Het is juist het tegenovergestelde, een training op maat! Wij kijken naar hoe jij beweegt en kiezen dan de best passende oefening. Of je nu 20 bent of 75, dat maakt helemaal niets uit. Stap voor stap steeds iets uitdagender, op weg naar het behalen van jouw doelstelling.

Krijg je bij een personal trainer echt 1 op 1 aandacht of wordt dat verdeeld tussen meerdere mensen?

Personal training betekent echt persoonlijk, dus een uur lang 1 op 1 aan de slag met jouw doelstellingen. Wij verzorgen geen duo-trainingen omdat de kracht van personal training juist zit in de persoonlijke aandacht.

Waar worden de trainingen gegeven?

Sterker dan ooit is gehuisvest op de Rooseveltstraat 43P in Leiden, in het pand van Luckygym. Naast een breed scala aan attributen en oefenmogelijkheden dat wij voorhanden hebben, is de persoonlijke en ontspannen sfeer een veel genoemd punt door onze klanten. Hier loopt eigenlijk van alles rond. Senioren met een buik(je), atleten die voor een wedstrijd trainen, zwangere vrouwen, fysiotherapeuten, psychologen en boksende kinderen. Voel je vrij om eens een kijkje te komen nemen bij ons!

Wat is de meerwaarde van een personal trainer vergeleken met een lidmaatschap bij de sportschool?

De meerwaarde van een personal trainer is veelomvattend en hangt af van het type doelstelling. Iemand die wil afvallen heeft onder andere baat bij motivationele coaching en sturing bij het kiezen van de juiste oefeningen afhankelijk van hoe hij of zij beweegt. Heb je medische klachten dan maken we een beweeganalyse, starten we met het versterken van de zwakke spieren en gaan we daarna aan de slag met functionele oefeningen. Daarnaast helpen wij ook bij het weer in beweging komen na een burn-out. Hier is het van groot belang dat er op een verantwoorde wijze wordt opgebouwd. Bekijk de succesverhalen van Els, Marcel en Andrea om een idee te krijgen van de mogelijkheden.

Wat kan ik verwachten van de coachgesprekken?

Wij geloven erin dat er 4 pijlers zijn die jouw gezondheid beïnvloeden. Dat zijn beweging, voeding, ontspanning en slaap. Deze pijlers beïnvloeden je fysieke gezondheid en hebben vanzelfsprekend ook invloed op je mentale en emotionele gesteldheid. Zo kun je je beter concentreren op het werk als je genoeg slaapt en wordt het makkelijker om af te vallen als je naast de trainingen genoeg aan je ontspanning toekomt. Kortom: het is onze visie dat gezondheid en geluk sterk samenhangen met beweging, voeding, ontspanning en slaap. Tijdens de coachgesprekken bespreken we de gezondheidspijlers en zoeken we samen naar een invulling hiervan die bij jouw leven past.

Ligt de focus van personal training alleen op uiterlijk?

Nee, dat is het zeker niet. In de jaren 80 en 90 overigens wel, toen was personal training echt iets voor celebrities. Inmiddels is de markt groeiende, waarbij de focus al lang niet meer per se alleen op het uiterlijk ligt. Sterker dan ooit begeleidt vanzelfsprekend mensen die willen afvallen of meer spierkracht willen ontwikkelen, maar wij zetten ons ook breder in. Doordat wij bij Sterker dan ooit vanuit een team werken met trainers met een achtergrond in fysiotherapie en psychologie helpen wij ook mensen met medische klachten of burnout-problematiek weer aan het sporten.

Back To Top